Blogg som skolarbete

Blogg

Den digitala utvecklingen leder till många nya jobb som behandlar helt nya ämnen. Ett av yrkena som blivit mer respekterat idag än det var för några år sedan är, bloggare. Branschen i sig har gjort en stor uppryckning och idag bloggar nästan varje människa. Många läser bloggar utan att själva vara insatta i branschen. Att läsa bloggar är ett sätt att rymma från ens egna verklighet och få inspiration och motivation till allt möjligt. Det kan vara alltifrån kläder till resmål och liknande. Idag försörjer sig en hel del av att endast blogga om sina liv eller intressen. För en som vill fördjupa sig inom ämnet men än är hyfsat ung kan en idé vara att skapa en blogg för ett skolarbete.

Arbeta som bloggare

Många bloggare skapar sig själv inkomster genom att skriva inlägg där de rekommenderar produkter från ett specifikt företag. Det innebär då att bloggaren har fått betalt för att publicera just det inlägget. Något som också är nytt inom bloggbranschen är att man kan använda sig av så kallade “adlinks”. Då får bloggaren betalt så fort en läsare klickar på länken och länken kan leda till olika produkter. I takt med att många nya yrken och jobb kommer till försvinner gamla titlar och yrken. Till exempel använder man främst datorer istället för papper när det kommer till dokumentering och journalistik. För att på bästa möjliga sätt skapa sig mer förståelse för den digitala branschen måste man läsa på och vara aktiv på sociala medier. Man måste ge läsarna det som dom vill ha och många bloggare kämpar med att finna just sin “nisch” eller inriktning. En inriktning eller en klar tanke bakom bloggen gör det lättare att nå ut till rätt målgrupp.

Tips och råd

Vill man försörja sig genom att blogga måste man skapa sig själv ett företag. Kanske inte direkt i början men det blir betydligt lättare att ta betalt ifall man kan fakturera via sitt egna företag. Något som heller inte många tänker på är att man måste göra administrativa uppgifter som att bokföra och liknande. Detta behövs endast göras om man tjänar pengar på sin blogg. Fördjupa dig inom ämnet genom att läsa på om olika marknadsföringsstrategier. Exempelvis här finns massor av information som är värd att ta del av. Kan man fördjupa sig inom ämnet under skoltid sparar man mycket tid. Man kan sätta upp olika delmål ifall man använder en blogg till projektarbete vid gymnasiets sista år. Då lär man sig själv hur det är att ha ett företag och att man behöver struktur. Framgång kommer inte över en natt utan i en så pass konkurrenskraftig bransch som bloggbranschen måste man ha tålamod.

palette