Bloggar som handlar om djur

Blogg

Många av de mest populära bloggarna handlar faktiskt om djur. Många bloggar dagligen om sitt husdjur, och många djur har många som följer bloggen och engagerat följer med i vardagen. Naturligtvis är det ett ypperligt tillfälle att som bloggare starta ett affilitesamarbete. Husdjur behöver både mat, tillbehör och utrustning och det är inte ovanligt att många företag väljer att synas i de sammanhangen. Dock känns många husdjursbloggare mycket genuina när de beskriver om sitt djurs liv och tillvaro. Många inspirerar andra djurägare till att förbättra livet för sin hund eller katt genom att tipsa om allt ifrån ensamhetsträning till ekologiska halsband. Det är inte bara bloggar utan även på sociala medier som Instagram är det vanligt förekommande att ovanliga djur som minigrisar följs av miljontals följare. Många stolta husdjursägare för sitt djurs talan i etern, och vi är många som följer, skrattar och blir berörda när djuret blir skadat eller sjukt. Fler djurbloggar åt folket. Ni behövs!

Saker man lär sig om djur genom bloggar

Det är mest vanligt med bloggar om katter och hundar. Dock blir det mer och mer blogginlägg som handlar om ovanliga djur. Visste du att man kan ha igelkottar som husdjur ifall man bor på en yta större än 20 m2? Man får dock inte fånga in en vild igelkott utan det finns särskilda uppfödare som föder upp tama igelkottar. De föds upp i fångenskap och känner inte till något annat liv. Det är naturligtvis viktigt att man lär sig allt om igelkottar för att kunna ge sin igelkott ett liv som är anpassat efter deras naturliga ursprung. Det finns särskilda forum och sajter där du kan få kontakt med andra igelkottsägare och få råd och tips. Räkna dock med att du får betala 2000-4000 för en igelkott, om du vill ha en hona är de dyrare. Det finns även en ideell förening för egyptisk långörad igelkott och den afrikanska pygméigelkotten som man kan gå med i. Om man vill hjälpa de vilda igelkottarna kan du se till att ha kvar lövhögar i trädgården för att igelkotten ska få material till sitt sommarbo. Du kan även snickra ett bo för vintertid och stödmata igelkotten.

Skapa en framgångsrik blogg om din igelkott

Det finns en uppsjö av bloggar på nätet. De som tilldrar sig flest besökare är de som är välskrivna och som många länkar till. Om du bestämmer dig för ett ovanligt husdjur som en igelkott kan du passa på att blogga om den. Det är fortfarande ett ovanligt husdjur många söker information om. Om man skriver en bra SEO kan du få din blogg högt rankad hos sökmotorerna. Informativa blogginlägg om skötsel och även videoklipp ökar din klickfrekvens. Det är inte heller fel att integrera sitt flöde ifrån Instagram eller Pinterest automatiskt i bloggen. Fina bilder gör att besökarna återvänder. Satsa på många olika bilder ur flera olika vinklar. Du ska även tänka ur ett perspektiv att ju mer unika bilder du tar, är mer intressant för bloggläsare. Att använda lite rekvisita som peruker ligger helt rätt i tiden. Ett sött näpet igelkottsansikte ifört till exempel en blond lockig peruk kommer garanterat göra att du får uppmärksamheten din blogg förtjänar.

palette