Bloggar och dess syfte

Blogg

Bloggar är idag ett hett ämne och ökar konstant hela tiden. Alla som vill och önskar kan starta en egen blogg. En del gör det i syfte att tjäna pengar på bloggen medan andra enbart har bloggen för privat bruk där man delar med sig av något intresse eller en hobby.

Det viktigaste att tänka på vad gäller en blogg som är tänkt att nå ut till många är att noggrant se över innehåll vad gäller både bild och text. En blogg som tenderar att inte följa en röd tråd genom innehållet kan lätt fallera i att besökare tappar intresset helt och slutar gästa bloggen.

Exempelvis har man kanske tänkt sig att driva en blogg i ämnet studier och allt vad som gäller inför högskoleprovet 2019 och då bör man kanske inte helt plötsligt skriva om matlagning och olika matställen som finns att välja på. Då tappas den röda tråden och en blogg som inte är sammanhängande och går ifrån vad bloggens namn förespråkar kan lätt bli stämplad som oprofessionell och därmed inte överleva särskilt länge. Alla vet att det finns oerhört många bloggar och vill man få en som stannar kvar som intressant bör man verkligen se till att innehållet handlar om vad bloggens rubriker framhäver.

Vill man tjäna pengar på sin blogg kan man alltid ta till så kallat affiliate. Detta betyder att man låter företag annonsera sina tjänster och produkter på bloggen. Genom att besökare till bloggen klickar in sig på dessa annonser och därmed kanske även köper en tjänst eller produkt av företaget genererar det i ekonomisk ersättning för bloggens ägare. Ganska enkelt och smart sätt att tjäna pengar på sin blogg. Det finns även en annan utformning av affiliate där varje klick på en annons ger en liten summa till ägaren av bloggen.

Så vill man satsa och kanske faktiskt bli en professionell bloggare ska man absolut göra verklighet av sin dröm. Det finns många kända bloggare i vårt land som lyckats. Den första bloggerskan att lyckas stort är framförallt Isabella Löwengrip. Hon har lyckats skapa sig en stor förmögenhet bland annat genom sin blogg. Mer om hennes framgång finns att läsa om på hennes egen hemsida där både text och bild beskriver hennes framgångar.

En annan viktig sak att tänka på när man driver en blogg med vinstintresse är såklart att också hålla bloggens innehåll uppdaterat. Ingen besökare tycker särskilt mycket om att enbart läsa gamla nyheter och inlägg. Här gäller det som bloggens ägare att förstå att det inte går att bara sitta och inte göra något om man vill tjäna pengar på sin blogg. Hårt arbete krävs för att få igång en blogg och hålla den levande.

palette