Kända utländska bloggar

Blogg

Sverige är inte ensamt om att ha många bloggkändisar. Runt om i världen finns flera stora bloggare som alla har en stor läsarskara som följer varenda steg de tar. De flesta är mode- och livsstilsbloggar som skriver om sina liv, kläder och resor. En viktig del i att bli känd bloggare är att antingen ha riktigt bra texter som fångar läsaren med en gång, eller magiska bilder som får läsaren att drömma sig bort till en annan värld. Och vissa bloggare har helt enkelt lyckats få ihop de båda.

Kända livsstilsbloggare

Det finns två stora livsstils- och modebloggare som verkligen sticker ut. En av dem är Happily Grey, som egentligen heter Mary. Hennes unika stil har lockat många läsare och hela hennes blogg ser ut som ett stort modemagasin. En annan blogg som också påminner om ett fabulöst magasin snarare än en blogg är Sincerely Jules. Kvinnan som skapat den heter Julie och har också gjort sig känd genom sin blogg och sina outfit-bilder.

Modebloggar går bäst internationellt

Idag är de flesta stora bloggar översatta till engelska, inklusive många svenska favoriter. Trots detta har många bloggare problem med att bli stora utanför landets gränser. Detta beror förmodligen på språkbarriären och att det inte går att relatera på samma sätt med någon som bor i ett annat land.

Några som fortfarande lyckas bättre än andra är dock modebloggarna. Deras bloggar består mest av stora outfit-bilder med sponsrade kläder från kända märken. När det mest handlar om vackra bilder och inspiration till hur man ska klä sig så spelar språket inte lika stor roll längre. Dessutom lever modebloggar ofta ett liv utöver det vanliga som kan vara härligt att läsa och drömma lite om ibland.

palette