Män i bloggvärlden

Blogg

Bloggvärlden är milt sagt en kvinnodominerad bransch. Över 90% av bloggarna räknas vara tjejer, och ingen vet riktigt varför. Men det finns ett par män som lyckats sticka ut i mängden och göra sig ett namn tack vare bloggen.

Alexander Schulman

Alex är idag en stor mediaprofil, och idag är det ganska få som kommer ihåg att hans karriär började med en blogg på Aftonbladet. Bloggen blev dock lika delar älskad som hatad på grund av hans kontroversiella stil, men den blev en av Sveriges mest lästa bloggar under många år. Idag arbetar Schulman på Expressen.

Fredrik Backman

Idag är han en av Sveriges främsta författare med flera storsäljare i bagaget. Men så sent som 2011 var han fortfarande mest känd för sin blogg hos tidningen Café. I bloggen skrev han långa litterära texter om både lättsamma saker men även allvarliga. En av hans mest spridda texter handlar om rädslan för att hans barn ska skadas. Tack vare bloggen har han sedan fått chansen att skriva böcker och har hittills hunnit publicera bästsäljare som “En man som heter Ove” och “Min mormor hälsar och säger förlåt”.

palette