Olika sätt att marknadsföra en blogg

Okategoriserade

När du väl kommit igång med ditt bloggande så gäller det att visa att man finns. Det är inte fullt så enkelt som man kanske kan tro utan det krävs en del arbete och teknik för att nå ut till läsarna. En del knep är enkla andra lite mer tekniska men allt man gör är bra för synligheten. Till de enkla knepen hör att kommentera på andras bloggar. Gör man det så kan man även passa på att lägga in en länk till sin egen blogg i kommentarsfältet. Att försöka få ut så många länkar som möjligt är ett bra sätt att hjälpa bloggen att klättra på sökmotorerna. Att “pinga” bloggen är också viktigt. Genom att skriva “pinga blogg” på Google kommer du att hitta bra ställen att pinga din blogg.

Att marknadsföra sin blogg

Det kan även vara en bra idé att sprida adressen till sin blogg offline, d.v.s. i det verkliga livet. Du kan till exempel skapa en reflexväst med tryck ge ett tydligt och synligt budskap, en snitsig slogan och din webbadress. Är du riktigt ambitiös kan du skaffa reklam att sätta på din bil. Att marknadsföra sig via sociala medier är ett bra sätt att nå ut till nya läsare. Det krävs som sagt en del arbete för att nå ut. Fokusera på några sociala medier så att du inte tröttnar. Välj de som du tycker att det är roligt att jobba med. Pinterest och Instagram fokuserar främst på att marknadsföra bilder. Det är metoder som många föredrar. Det går snabbt och lätt att fota och lägga upp bilderna och man når snabbt ut till nya följare. Att skapa en Facebook-grupp är en annan metod. Du kan även lägga upp applikationer från både Facebook, Twitter, Instagram med flera på din blogg så att följarna kan registrera sig direkt från din blogg och på så vis få information när du uppdaterar din blogg med nya inlägg.

Bra innehåll

Skapa bra innehåll till bloggen

Det allra bästa sättet att få nya följare är att tillhandahålla riktigt bra innehåll. Man kan inte tilltala alla så det första man ska göra är att bestämma sig för vad man vill skriva om, med betoning på “vill”. Det måste vara roligt att skriva och blogga för annars kommer man snart att tröttna. Bloggen kan handla om vad som helst men det måste vara intressant för dig som bloggar först och främst. Du kan skriva om ditt liv, det är helt ok, viktigast är att fokusera på innehållet och vara sig själv så det känns äkta för läsaren. Människor som läser bloggar om andra människors liv gör det för att kunna jämföra med sina egna liv. Läsarna tycker om att se in bakom kulissen och många hämtar ideer och inspiration för sin egen livsstil från andras liv. Något annat man kan blogga om är ett intresseområde man har. Huvudsaken är att man brinner för det man skriver. Dels blir det äkta och intressant för läsaren och dels blir det lättare att komma på vad man ska skriva om och tillhandahålla nytt, intressant material i form av bilder och artiklar.

palette