Så bloggar du 2021

Blogg

Har du en blogg? Eller skulle du vilja starta en? Här kommer tipsen på hur du lyckas med din blogg år 2021.

Blogga rätt

Att driva en blogg är ett smart sätt att nå ut med idéer eller tjäna pengar. Bloggen är faktiskt lika aktuell idag som för 15 år sedan, men bloggaren som person är inte lika viktig. Ska du starta en blogg eller vill du få mer trafik till din blogg måste du fokusera på fakta mer än dig själv som person. Dagens bloggar är som små tidningssajter, som till exempel Härliga hund, Ridsport och Vi bilägare i ett miniformat. Folk går ut på Internet för att leta information och som bloggare ger du dem god och välskriven sådan. Det är så du kan få en blogg att växa.

Dagens bloggämnen

Vilka bloggämnen är det som gäller idag? Egentligen är det vissa ämnen som alltid är aktuella: ekonomi, familj, träning, hälsa, resor och hur man kan förbättra sin vardag. På grund av den

så kallade pandemin kommer intresset för resor troligtvis att minska betydligt, men det har också visat sig att onlinehandel ökar i dagsläget. Som bloggare kan du rida på vågen och kombinera dina tankar på bloggen med en webbshop. Du har då stora möjligheter att tjäna pengar både via bloggen och internetshoppen.

Fokusera på information

En blogg idag måste fokusera på information och kunskap, inte på dig som bloggare. Drömmer du om att bli en influencer ska du troligen istället satsa på Instagram. Det är där dagens kända internetpersonligheter finns. Bloggen är ett bra verktyg för dig som gillar kunskap, att fördjupa dig inom ett ämne och att på ett pedagogiskt sätt dela med dig av kunskap. Det är smart att kombinera sajten med en Youtube-kanal, så får du mer trafik. Det är också klokt att bara fokusera på ett ämne. Kan du mycket om marknadsföring, privatekonomi, kattförsäkringar eller trädgårdsskötsel? Skriv då bara om det ämnet, långa och fördjupande artiklar som verkligen ger dina besökare mycket kunskap. Kombinera gärna texterna med bilder.

palette