Starta en egen blogg

Blogg

Efter att ha sett och läst om de stora bloggstjärnorna är det lätt att tankarna om att starta en egen blogg börjar snurra. Att starta en blogg är både roligt och enkelt så det finns ingen anledning att tveka!

Hitta rätt bloggportal

Det är möjligt att börja blogga på egen domän direkt, men att använda sig av en bloggportal är att föredra då det är mycket smidigare. Kända bloggportaler är till exempel devote och blogg.se. Det finns flera guider på nätet för att se vilken bloggportal som passar bäst till ens personliga stil och mål med bloggen.

Fler läsare till bloggen

Många bloggar bara för att det är roligt att skriva, men publicerar man något online vill man såklart gärna att någon läser det också. För att få fler läsare måste man göra reklam för sin blogg. Att lämna vettiga och intressanta kommentarer i andras bloggar och samtidigt länka till sin egen är ett bra sätt. Ett annat sätt är att länka till sina nya inlägg via sociala medier, såsom Facebook, Instagram och Twitter. Tänk bara på att inte spamma, det gör istället att folk tröttnar på bloggen och låter bli att klicka sig in.

palette