Skriv en blogg om drömjobbet

Blogg

Många är idag intresserade av att utveckla sig och kanske byta arbetsplats, eller till och med karriär. Att blogga om drömjobbet, hur man hittar det och inspiration till vad som finns, kan vara en god idé. Det bästa är naturligtvis om man själv gjort steget dit – hittat drömjobbet.

Att definiera drömjobbet

Många är nog oense om vad ett drömjobb innebär. Här finns många vinklingar att skriva om. Innebär det att man får mer frihet i sitt privatliv? I så fall innebär ett drömjobb att man antingen har högre lön, eller mer fritid att tala om. Innebär drömjobbet att man arbetar med sin passion, så betyder det att man måste veta vad denna är. Finns det en hobby man älskar eller något annat man brinner för? Sedan bör en blogg om drömjobbet även innehålla vägar till hur man finner ett sådant. Det finns massor av exempel och plattformar för att finna ett nytt bra jobb. Exempelvis Bravura.se erbjuder många nya vägar för att finna drömjobbet. Det är intressant med nya bemanningsföretag som växer fram på marknaden och ger många en raketstart på en helt ny karriär. Bloggen skulle kunna handla om hur man går tillväga, och bland annat gör ett bra CV. Det finns många tips om hur man blir en bra bloggare på nätet.

Att hitta drömjobbet

För att hitta ett drömjobb måste man först veta vad man själv menar med “dröm” i ordet drömjobbet. Om man vill arbeta med sin passion, måste man förstås redan ha en sådan. En passion är sådant som man skulle göra även om man inte fick lön för att göra det. Naturligtvis blir det en omöjlighet, då man talar om drömjobb, men lönen är alltså inte huvudorsaken. Tycker man om att cykla, kanske man börjar jobba i en cykelaffär. Den som älskar blommor, kanske man börjar med att ansvara för inköpsordrar med blommor. Älskar man datorer kanske man skulle tycka om att arbeta med service av dem. Det kan räcka långt om ett jobb snuddar vid passionen man har. Det kan till och med vara bättre. För när ens passion blir ens jobb, riskerar det nämligen att urholka det roliga. Samtidigt är det fantastiskt att ha ett jobb som man tycker är roligt att utföra. En balans mellan lön, passion och en fungerande vardag, kommer räcka längst för de flesta.

Att skapa sitt drömjobb

Man kan även vara med och skapa sitt eget drömjobb. Den som arbetar som butikskassör kanske älskar att hålla på med fotografering. Då kan hen starta en hemsida och erbjuda sina fotograferingstjänster, samt skapa ett eget företag för att kunna ta betalt. Inget av detta borde kosta mer än ett par hundralappar att ordna, om man redan har kamera och övrig utrustning. Det är det som är det fina idag, det går att kasta sig ut och prova vingarna utan att investera massa pengar. Det viktiga är att man kan jobba kvar på sitt nuvarande jobb medan man provar, och inte lägger massa pengar i onödan på något.

palette